Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил

...
 Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил
Коментари Харесай

Упражнения за по-малко от минута блокират паник атаки

 

Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил на на болките и проблемите на хората. Завършил е Спортната академия, компетентност кинезитерапия. От 2015 година задълбава съществено в областта на приложната кинезиология и придобива спомагателни квалификации.

 

Започва да опитва с тази просвета, навлиза в дълбочина за аргументите за болките в тялото и се посвещава да ги изследва. В крайа сметка открива, че те се повтарят.

 

Преминава курсове по техника за прочувствена независимост и енергийна логика на психиката и регистрира, че немалка част от болките в тялото са в резултат на прочувствени несъответствия.

 

Със брачната половинка си Ива Ковачева основават новаторския способ Актив Ситинг, основан на това по какъв начин да си оказваме помощ сами за болките в тялото, като  главен инструмент е лечебната гимнастика. Автор е на книгите “Методът Актив Ситинг - Как да се оправим сами с болката в тялото? ” и ”Физическа и прочувствена промяна ”, която подчертава на връзката сред прочувственото и физическото положение.

 

Свидетели сме на тревожна наклонност - положения, като депресията и паник офанзивите стават от ден на ден и се ускоряват. Как едно такова прочувствено положение въздейства на физическото?

 

При мен постоянно са идвали пациенти, които изпитват физическа болежка, без да знаят от кое място идва. Тя се показва да вземем за пример в шипове или дискова херния, само че в действителност се оказва, че нервната система е доста напрегната. Ако нервната система е в баланс и е спокойна, даже да се ударим, няма толкоз да усетим мощно болката.

 

Но в случай че нервната система е уплашена и е изтощена, даже едно допиране може да аргументи остра реакция или болежка, а положения, като разбиране на мускулите, се преодоляват доста по-трудно.

 

Възможно ли е да се стигне до по-тежки физически проблеми?

 

За жал да. Когато човек е в прочувствен стрес, даже едно сецване може да аргументи толкоз мощна болежка, че даже обезболяващите не въздействат. Емоционалното положение може да повлияе на силата на болката и тя да е усили десетократно, което да докара до  неверни лекувания, като да вземем за пример подготвеност за интервенция. 

 

В моята процедура съм имал пациентка с шест дискови хернии на врата и сплескани натрошени прешлени във врата. Със мощни болки, остри, уязвимост на крайниците на ръцете. Бяха предложили рискова интервенция. Важен подробност е, че дамата беше изгубила мъжа си неотдавна и това се беше показало в  прочувствен стрес. Тя стартира с упражненията от гимнастиката “Актив Ситинг ” по наша рекомендация.

 

След 3 месеца,  дамата се оправи със всичките си проблеми и болки. Наблюдението е, че когато изпадне в няква стресова обстановка, болките се връщат. Тя персонално за себе си е видяла връзката сред нейния тежък физически проблем и работата върху тялото с физически извършения. На по-късен стадий стартира да работи и с страстите, с цялостната стратегия за Физическа и прочувствена промяна. Тя към момента си има херниите, само че няма болки, няма схващания и не е направила тези интервенции, които са и предложили.

 

От дългогодишния ти опит дотук какво препоръчваш в една такава обстановка, когато подобен прочувствен стрес е отключил или засилил физически проблеми? Откъде да се стартира и с кое да се продължи?

 

Нужно е да се стартира с работавърху тялото. То е обвързвано и с нашите страсти, т.е. ние би трябвало да успокоим нервната система посредством физически извършения. Гимнастиката Актив Ситинг работи на нервната система, освен на мускулите.

 

Препоръчваме по-късно да се продължи с техники, които сме основали особено за страстите. Резултатите при някои хора идват още след месец. Ако нервната система е дразнена един месец, са нужни три месеца до цялостното ѝ възобновяване.

 

Кои са най-често срещаните физически проблеми, които се отключват при положения на меланхолия и паник офанзиви?

 

Най-честите болки са схващания във врата и главоболия. Също по този начин и проблеми със стомашно-чревния тракт. Когато имаме насъбрано прочувствено напрежение от обстановките, които претърпяваме и които не одобряваме в живота си, това ни държи в напрежение, което травмира мускулите, напряга нервната система, надлежно нервите остават без задоволително кръвообръщение и се провокират схващания. След това идват и болките.

 

Лично съм следил причина за конвулсия на скалпа, който идва от прочувствено напрежение. Депресиите и паник офанзивите, в действителност са плод  на несправяне с прочувствени положения, които претърпяваме. Болката е сигнал на нервната система, че е изтощена и не може да се оправи.  Други проявления на паник офанзивите са неспособност да си поемем мирис. Всеки, претърпял паник офанзива, има възприятието че ще почине в тази минута - това е защитна реакция на организма, който ни дава сигнал, че не се усещаме добре и че не се оправяме с нашите страсти.

 

Кои бързи способи препоръчвате за дейно справяне на момента с тези положения?

 

Всички техники от актив ситинг  работят незабавно. Ние предлагаме няколко техники и от програмата „ Физическа и прочувствена промяна “. Това са техники,  с които да освободим и да създадем прочувствен рестарт, т.е. да рестартираме нервната система, след което да освободим някои от насъбраните страсти ръчно посредством потупване на избрани точки по тялото.

 

След това към този момент може да се създадат няколко дихателни техники или оживление на гръдната диафрагма, която надлежно въздейства на дишането и блокира в това положение. Гръдната диафрагма взе участие в процеса на дишането и когато тя е блокирана, ние действително не може да използваме цялостния потенциал да дишаме. Вдишването и издишването успокоява нервната система. Техниките, които може да използван, са прочувствен рестарт, тигровата лапа. Има упражнение и за реализиране на баланс  на двете полукълба. Не на последно място е и техниката за освобождение на вегетативния нерв. Всичко това може да се приложи в границите на 45 сек до 1 минути и да обезврежда паник офанзивата. Важно е да се работи както с тялото, по този начин и с страстите.

 

За какъв брой време идват дълготрайните резултати?

 

Много зависи от това какъв брой време сме страдали, само че програмата ФЕТ е на 2 равнища по три месеца. Реално още след първата стратегия има много положителни резултати. Три месеца е минимумът от време, в който може да сме отработили задоволително страсти. В програмата работим с към 25 страсти на първо равнище.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР